16 Ağustos 2014 Cumartesi

AZDAVAY

Azdavay; Kastamonu ilinin 77 km kuzeybatısında dağların arasında ıhlamur kokuları ile bezenmiş 1268 m² yüzölçümüne sahip engebeli ve ormanlık arazi ile çevrili bir ilçedir. Azdavay ilçe merkezinin içinden geçen ve üzerinden ilçenin simgesi olmuş olan Aşıklar Köprüsü’nün bulunduğu Devrekani Çayı doğal bir güzellik kaynağıdır. Aşıklar Köprüsü’nün hemen yanında yer alan ve Üsküdar Belediyesi’nin desteği ile yapılmış olan mesire yeri piknik yapmak için ve biraz soluklanmak için gayet uygun bir yer olarak karşımıza çıkıyor. İlçede her yıl ağustos ayında Suğla Yaylası Ihlamur ve Bal Festivali düzenlenmektedir. İlçe içerisinde ve etrafında çok sayıda ıhlamur ağacı bulunmakta ve bu ağaçların çiçeklerinden arıların yaptığı ıhlamur balı; gerçekten çok özel bir lezzet ve mutlaka tadılmalı.




Azdavay'da gezilecek yer olarak, İlçe merkezinin 5 km batısında bulunan Karakuşlu Köyü yakınlarında Medil ormanı içerisinde Medil mağarası bulunmaktadır. Milattan önceki dönemlerde bir sığınak veya ibadethane olarak kullanıldığı düşünülüyormuş. Mağaranın doğusunda bina harabeleride bulunuyor. http://www.azdavay.com/img/_blank.gif



       İlçede diğer bir doğal güzellik olarak görülebilecek; Saray köyünde bulunan Başdeğirmen şelalesi ve etrafındaki mesire yeri su sesleri eşliğinde güzel bir vakit geçirme yeri olarak dikkat çekiyor.


        Doğa tutkunları tarafından yürüyüş parkı olarak kullanılan Çatak Kanyonu ile Küre Dağları Milli Parkı ilçenin diğer turistlik bölgelerinden olduğu buradaki cana yakın köylüler tarafından söylenmesine rağmen vaktimiz olmadığı için gidemedik. Konaklama için Azdavay Belediyesine ait 24 yataklı Belek Sosyal Tesisi hem fiyat olarak  hem de temizlik açışından beklentiyi karşılamakta. Ayrıca Başören Köyünde restore edilen Yanık Ali Konağı’da konaklama için kullanılmaktaymış.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder