15 Nisan 2013 Pazartesi

ESPARK ALIŞVERİŞ MERKEZİ


   Eskişehir Eski Bağlar Mahallesi Üniversite Caddesi üzerine Ece Türkiye tarfından yatırım yapılarak 31 Ekim 2007 tarihinde hizmete açılmıştır. Kurt Kiremit'e ait eski fabrika binası yıkılarak üzerine inşa edilen Espark Alışveriş Merkezi 23.950 m² arazi üzerine 110.000 m² inşaat alanına sahiptir. İnşaat sırasında esli kiremit fabrikasının bacalarıda restore edilerek koruma altına alınmıştır. 


   Statik projelerini  Mimar Sinan Mühendislik, mimari projelerini ise Öncüoğlu Mimarlık firması tarafından hazırlanmıştır. Espark AVM inşaatının ana yükleniciliğini Mesa İnşaat; kaba inşaat alt yükleniciliğini ise Özcem Yapı İnşaat yapmıştır. Diyafram duvar ve iksa işlerini ise Zetaş Zemin Teknolojileri tarafından yürütülmüştür. Mekanik imalatlarını ise Isıtek Mühendislik firması yaparken alçıpan imalatlarını ise Batu İnşaat yapmıştır. 


   Eskişehir merkezde ve tramvay güzergahı üzerinde bulunan Espark Alışveriş Merkezinde 150 adet mağaza, 9 salonlu sinema ve bir hipermarket yer almaktadır. 1100 araçlık otopark ise alışveriş merkezinin üst kısmında ve dönerek ulaşılan bir yola sahiptir.