12 Şubat 2013 Salı

BURGAZADA


        Burgazada İstanbula çok yakın ama ulaştığımızda sanki bir Ege kasabası;  şehrin tüm gürültüsünen uzakta sakin, huzur dolu bir yer. Kınalıada ile Heybeliada'nın arasında çok güzel bir ada.Kabataş ve Bostancıdan hareket eden şehir hatları vapurlarıyla ve özel motorlarla bu adaya ulaşmak mümkün. Özel motor ile 45 dk. yolculuk sonrası açık havada oturarak çok güzel bir yolculuk ile adaya ulaştık.

                                    



           İskelede motordan  indikten sonra ilk olarak kıyı boyunca  yanyana uzanan balık  restoranları sizleri karşılıyor.
          Adanın arka tarafına doğru yürüyerek Kalpazankaya ulaşıyoruz. Kalpazankaya çakıllı plajın tepesinde ise nefis Marmara denizi manzaralı ve içerisinde bir restoranı olan mesire yeri.
          Buranın adının Osmanlı döneminde kalpazanların bu kayalıkların arkasına gizlenerek sahte para yaptıkları için verildiği söyleniyor.


       Dönüş yolunda Burgazada Öğretmenevi'ne uğruyoruz. Bahçesinde çok güzel bir manzarası var mevsimine göre sürekli balık menüsü bulunuyor ve fiyatları gerçekten güzel. Burada konaklama imkanıda bulunuyor.

 Öğretmenevinden sonra ilkbahar çiçeklerinin kokusunu içimize çekerek ve Marmara Denizini seyrederek sahile doğru iniyoruz.


Sokaklarda hiç araç gürültüsü olmaması ve birbirinden güzel mimarideki evleri seyretmek ise ayrı bir güzellik. Sahilde motoru beklerken simit alıyor ve martılara atıyoruz. Motorun gelmesi ile Bostancı'ya doğru yola çıktık. Büyükada hakkında bilgilere ulaşmak için http://gezginharitaci.blogspot.com/2013/07/buyukada.html  adresini ziyaret edebilirsiniz.