14 Eylül 2013 Cumartesi

LE MERİDİEN OTEL

İstanbul  Etiler semtinde Fatih Sultan Mehmet köprüsünün Avrupa yakası girişindeki gişeler bölgesinde yer almaktadır.  Yatırımına Makyol  firması tarafından 2007 yılında Etiler Turizm Center adı ile başlanan  proje daha sonra 32 yıllığına Fransız otel işletmecisi olan Le Meridien’e kiralanmıştır. Şu anda 50 farklı ülkede 100’den fazla otel ile hizmet veren Le Meridien oteller zincirinin Avrupa’da sıfırdan inşaatı yapılan ilk otelidir. 30 Ocak 2012 tarihinde hizmete başlayan otel;  9 bodrum kat ve 31 normal kat ile doyumsuz bir boğaz manzarası sunmaktadır.  





Mimari projeleri Emre Arolat tarafından hazırlanan projenin iç mekan tasarımları ise Sinan Kafadar tarafından yapılmıştır. 259 odadan oluşan otel içerisinde ayrıca 8 adet terapi odası, bir Türk hamamı, bir kapalı yüzme havuzu, bir adet ısıtmalı açık havuz, fitness merkezi  ve farklı mönü anlayışıyla hizmet veren La Torre Restoran ile en üst katta yer alan Boaz Bar yer almaktadır.
Makyol İnşaat daha öncede Levent te  bulunan otelinide imalatı bittikten sonra Mövenpick grubuna kiraya vermiştir.Diğer yatırımı olan Etiler Turizm merkezinin 65.000 m² alandan oluşan kaba inşaatı daha önce SAPPHİRE gibi İstanbul’un en yüksek binasını da yapan Demsar İnşaat  tarafından yapılmıştır.


Le Meridien Otel Proje Künyesi :
 İşveren : Makyol İnşaat Sanayi ve Turizm Tic. A.Ş.
 İşin Adı : Etiler Turizm Merkezi
 Mimari Proje : EAA Mimarlık
 Statik Proje : Aydın Pelin Can Binzet Mühendislik
 Mekanik Proje : Ersa Mühendislik
 Elektrik Proje : Aykar Mühendislik


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder