6 Şubat 2014 Perşembe

ESKİŞEHİR ETİ SUALTI DÜNYASI

      Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin turizm yatırımları kapsamında projelendirilen hayvanat bahçesi içerisinde yer alan Eti sualtı dünyası ismi verilen akvaryum Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde bulunmaktadır.  Eti bisküvilerinin sponsorluğu ile hizmete giren akvaryum içerisinde 84 türden 2150 adet balık bulunmaktaymış.




      İstanbul'da bulunan akvaryumlar ile kıyasladığında oldukça küçük gözüken sualtı dünyasının içerisindeki balık çeşitliliği ise oldukça fazla. Ana giriş kapısında henüz açılışı yapılmayan hayvanat bahçesi karşılıyor. Hayvanat bahçesinin hazırlıkları tamamladıktan sonra yaz aylarında açılacağı söyleniyor. Hayvanat bahçesi giriş kapısından girdikten sonra güzel bir zürafa heykeli sizi karşılıyor . Sualtı Dünyasının giriş ücretleri ise diğer akvaryum ücretleri ile kıyaslandığında oldukça ucuz. Otopark için için 1TL ödenen akvaryumun tam bilet giriş ücreti 3.TL öğrenci giriş ücreti ise 2.TL olarak belirlenmiş .


30 farklı akvaryum bölgesinin yer aldığı gezi planı girişte size yol gösteriyor.

1 Deniz Atı                             11 Tünel akvaryum                 21 Pangasun akvaryumu 2 Ahtapot                               12 Deniz kabukları sergisi      22 Kızıldeniz
3 Mavi yengeç                       13 Semender                             23 Etoburlar
4 Karides                                14 Kurbağa                                24 Atlas okyanusu
5 Simbotik yaşam                 15 Tatlı su yengeci                   25 Dokunma havuzu
6 Güney Amerika gölleri     16 Su yılanı                               26 Sahil bölgesi
7 Istakoz                                 17 Timsah                                  27 Mersin balıkları
8 Tatlı su bitkileri                 18 İguana                                   28 Amazon nehri
9 Deniz mercanları              19 Tangiyaka gölü                    29 Piranhalar
10 Dalgıç başlığı                    20 Taşaltı                                   30 Sualtı mağaraları


      Yürüyen merdiven ile aşağıya inilmesi ile çok farklı bir dünya sizi karşılıyor . Her akvaryumun yanında içinde bulunan canlılar ile ilgili bilgilerin yer aldığı panolar konulmuş. Tünel akvaryumun uzunluğu 10 metreyi buluyor . Özellikle vatoz balığı ve köpek balıklarını burada seyretmek oldukça zevkli . Ayrıca bir akvaryumun içerisine alt kısımdan giriş yaparak akvaryumun içinde balıklarla birlikte fotoğraf çektirmeniz mümkün.


    Çıkış kısmında bulunan hediyelik eşya mağazasında çeşitli peluş oyuncak balıklar, ahtapotlar bulmak mümkün. Fakat akvaryum giriş ücreti ile karşılaştırıldığında hediyelik ürünler oldukça pahalı .


      Eskişehir'in son zamanlarda artan turizm yatırımlarından biri olan Eti sualtı dünyası şehir içerisindeki gezi programlarına dahil edilmesi gereken  keyifle ve sıkılmadan gezilebilecek yer.

Eskişehir'de gezebileceğiniz diğer yerlere ilişkin yazılarım:

Masal Şatosu

Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi

Espark Alışveriş Merkezi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder