1 Mayıs 2013 Çarşamba

DUMANKAYA İKON


       Dumankaya İkon İstanbul Kadıköy ilçesi Yeni Sahra semtinde Optimum Alışveriş Merkezi'nin arka tarafında yer almaktadır. Dumankaya İnşaat Grubu tarafından İstanbul'un simgesi olmaya aday proje olduğundan İkon (simge) ismi verilmiştir.




       2009 yılının Eylül ayında hafriyatı yapılan projede daire ve ofis teslimlerine ise 2013 yılı Ocak ayında başlanmıştır. 149 metre yüksekliğe sahip ve iki tanesi 41 ve bir tanesi de 40 kat olan aralarda birbirine bağlı üç adet kuleden oluşmaktadır. Projede yer altında otopark için tahsis edilen 6 adet bodrum kat bulunmaktadır.  



       Konsept ve mimari projesi Tago Mimarlık tarafından tasarlanan yapının statik projelerini ise Altınsoy Proje çizmiştir. Dumankaya İkon projesinin elektrik projelerini Hb Elektrik, mekanik projelerini ise Ersa Mekanik hazırlamıştır. 



       28.925 m² arsa alanına sahip  Dumankaya İkon 151.097 m² inşaat alanına sahiptir. Proje içerisinde 1022 adet residence daire, 31 adet home ofis ve 6 adet mağaza yer almaktadır.



       Dumankaya İnşaat'ın İstanbul Kartal'da hayata geçirdiği Dumankaya Vizyon Projesinin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.