21 Mayıs 2013 Salı

PORTAKAL ÇİÇEĞİ RESİDENCE


   Ankara'nın Çankaya ilçesinde Portakal Çiçeği Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından başkentin şu an için en yüksek binası olarak hayata geçirilmiştir. 5.913 m² arsa alanı üzerine 3.750 m² temel alanı üzerine inşaat yapılmıştır. Proje sıfır kotu 1029,52 olarak alınmış giriş kotunun altında 5 badrum kat üstünde ise 33 kattan oluşan 130 metre yüksekliğinde bir kule yer almaktadır. Proje bünyesinde farklı büyüklüklerde toplam 111 adet daire yer almaktadır.

   


 Portakal Çiçeği Residence içerisinde diğer tüm projelerde de artık yer alan açık-kapalı yüzme havuzu, sauna, fitnes center, sinema salonu, güneşlenme terası vb. sosyal alanlar mevcuttur. Proje içerisinde 8 adet asansör bulunmakta bu asansörlerin biri ise sadece en üst katta bulunan seyir terasına hizmet vermektedir. 


   Uygurer İnşaat tarafından müteahitliğinin yapıldığı projede 3 metre yüksekliğinde C40 sınıfı betondan temel imalatı yapılmıştır. Diğer katlarda ise C30 sınıfı beton kullanılmıştır. Temelin altında ise 40 cm çapında 211 adet fore kazık imalatı yapılmıştır. Kaba imalat sırasında 23.000 m³ hazır beton 3.500 ton demir kullanılmıştır.


Portakal Çiçeği Residence Proje Künyesi :

Mimari Proje : Teknonika Mimarlık

Statik Proje : Prota Mühendislik ve Proje

Mekanik Proje : YMT Mühendislik

Elektrik Proje : Promete Ltd.