7 Mayıs 2013 Salı

KADİR HAS STADYUMU


   Ülkemizin uluslarsarası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapma projesi çerçevesinde şehir merkezinde bulunan  Kayseri Atatürk Stadyumu arazisinin karşılığında Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmıştır. Uefa kriterlerine göre 32.864 kapasitesi olan stad süper lig maçlarında ise 40.000 seyircinin üzerinde bir sayıya ulaşabilmektedir.






   Tüm tribünlerin üzeri kapalı olan stadyumda sadece yeşil sahanın üzeri açıktır. Seyircilerin soğuk havalarda rahat bir şekilde müsabakaları izlemeleri için üstten ısıtma mevcuttur.  Stadyumda 52 adet loca ve 1.785 araçlık otopark mevcuttur. 69 m² büyüklüğünde dev bir skorboard stadyum içinde yer almaktadır.



   Yükleniciliğini Paşalı A.Ş.'nin yaptığı stadyumun mimari projesi Ofiss Mimarca (Bahadır Kul), statik projesi ise Atak Mühendislik tarafından hazırlanmıştır.  Kadir Has Stadyumunun çelik İmalatlarınıda Atak Mühendislik firması yapmıştır. Stadyumda toplam 3.500 ton çelik kullanılmıştır. Kapalı çatı alanı 24.000 m² olan stadyumda ana makas açıklıkları uzun kenar 220 metre kısa kenar 180 metredir. Ana makasın yerden yüksekliği ise 50 metredir.