14 Nisan 2013 Pazar

FOLKART TOWERS


   İzmir'in Bayraklı ilçesinde Adalet Mahallesinde Manas Bulvarı üzerinde bulunan Tekel'e ait eski tütün depolarının yerine inşaa edilmektedir.İzmir'in en yüksek yapısı olan Folkart Towers;  Saya Grup bünyesinde yer alan Folkart Yapı tarafından 200 metre boyunda iki adet bina şeklinde tasarlanmıştır.   


   Folkart Towers 27.000 m² alan üzerine 40'ar katlı bünyesinde; alışveriş merkezi, spor kompleksi, residence, otopark ve ofis katlarının bulunduğu bir projedir. Alışılmışın dışında otoparklar yer altında ve alışverişmerkezi üzerindeki iki katta planlanmıştır. 
 

   Projenin 6. katında 2200 m² si kapalı ve 2000 m² si açık alandan oluşan bünyesinde açık ve kapalı yüzme havuzları, tenis kortları. basketbol ile voleybol sahaları , fitnes center ve çocuk oyun alanlarından oluşan sosyal tesisler bulunmaktadır. Doyumsuz İzmir manzarasını seyretmek için en üst katlarda seyir terası düşünülmüştür. Proje içerisindeki residence ve ofis katlarının ulaşımı birbirinden bağımsız asansörler vasıtasıyla yapılması planlanmaktadır.


Folkart Towers Proje Künyesi :

Mimari Proje : Yağcıoğlu Mimarlık

Statik Proje : Emir Mühendislik

İç Mekan Tasarımları : Timeout Design

Mekanik Proje : Detay Mühendislik

Elektrik Proje : HB Teknik

Peyzaj Proje : DS Mimarlık


   Projenin zemin etüdünü Ege Temel Sondajcılık izolasyon çalışmalarını ise Lambda İzolasyon yapmıştır. Kaba inşaatını ise Salihoğlu İnşaat mekanik işlerini ise Egetek Makina Mühendislik tarafından yürütülmektedir. Folkart Towers'ın görselliğini yansıtacak olan dış cephe kaplamalarını ise Dekoral Alüminyum firması tarafından yapılmaktadır.



Folkart Towers kaba inşaat sırasında döşeme taraması yapan haritacılar