20 Nisan 2013 Cumartesi

AKASYA ACIBADEM


   İstanbul Kadıköy ilçesi Acıbadem semtinde E-5'in kenarında Uzunçayır metrobüs durağına 400 metre uzaklıkta Saf Gayrimenkul ve Yatırım Ortaklığı tarafından gerçekleştirilmektedir. Saf Gayrimenkul ise Ülker Grubunuda bünyesinde barındıran Yıldız Holding, Akmerkez'in ve Akbatı Alışveri Merkezinin sahibi Akkök Grubu ile Sinpaş Gayrimenkulün ortaklığı ile oluşturulmuştur. Akasya Acıbadem'in bulunduğu arazide ise önceden Ford Otosan'a ait fabrika bulunmaktaydı.




    

   Acıbadem Akasya projesi 182.000 m²'lik bir arazi üzerine toplam 1345 konut ve üç etaptan oluşmaktadır. Bu etaplara koru, göl ve kent ismi verilmiştir. Koru ve göl etapları 7 adet farklı yükseklikte yatay konut bloğu, 44 ve 41 kattan oluşan iki kulede toplam 888 adet daireden oluşmaktadır. Etaba ismini veren ise 7.500 m² alana sahip bir biyolojik göldür.

   


 Projenin kent etabı 52 katlı ofis ve konuttan oluşan kule, 20 kattan oluşan yatay konut bloğu ve alışveriş merkezini bünyesinde bulundurmaktadır. 26.000 m² alana sahip center park, 32 derslikli bir ilkokul ve metro ve metrobüs bağlantısı için kullanılacak 400 metre uzunluğunda yürüyen bantlı bağlantı tüneli yine bu etap içerisinde yer almaktadır.



Akasya Acıbadem Proje Künyesi :

İşveren: Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı
Müteahhit: Ak Yapı, Bahadır İnşaat, Saf Gayrimenkul
Müşavir : Proplan
Statik Projesi: Balkar Mühendislik
Mimari Proje Kule ve Yatay Katlar : Mimarlar Workshop
Mimari Proje Alışveriş Merkezi :  Design Development Group, Ömerler
Elektrik Projesi: Cedetaş Mühendislik
Mekanik Projesi: Çilingiroğlu A.Ş.
Peyzaj Projesi: Optimum