18 Nisan 2013 Perşembe

ONALTI DOKUZ İSTANBUL


   İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme'de Bakırköy sahil yolu üzerinde bulunan projeyi Astay A.Ş. hayata geçiriyor. Astay A.Ş. aynı zamanda İstanbul'da bulunan Four Seasons Bosphorus ve Four Seasons Sultan Ahmet otellerinin proje yatırımcısı olarak faaliyet gösteriyor. İlk inşaat deneyimini ise İstanbul Avcılar'da bulunan Academia Aparts projesinde 334 adet daireyi teslim ederek gerçekleştirdi.Onaltıdokuz projesinin ismi ise televizyonlarda bulunan geniş ekran görüntü formatından geliyor. Marmara Denizi kıyısındaki projenin tüm katları geniş ekran deniz ve İstanbul manzarasına sahip olarak inşaat projelendirilmiştir. 




   27.791 m² arsa üzerine 154.200 m² inşaat alanına sahip projede 25.000 m² alışveriş merkezide mevcut olacak. 27,32 ve 36 kattan 3 farklı yükseklikteki bloktan oluşan projede 346 adet konut ve 150 adet apart ünite yer almaktadır. Onaltı dokuzda 1391 araçlık kapalı ve 83 araçlık otoparkda bulunmaktadır. 


   Onaltıdokuz projesi kaba inşaatı yükselmeye başladıktan sonra Karaköy ve Galata Kulesinden bakıldığında Ayasofya ve Sultan Ahmet Camii görüş açısını bozduğu yönünde uzun süreli tartışmalara neden olmuştur. Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye'si bina yükseklikleri ile ilgili bir çalışma başlatmıştır.



Onaltıdokuz Proje Bilgileri :

Yatırım Ve Geliştirme: Astay Gayrimenkul
Müteahhit: Astay Gayrimenkul

Mimari Proje: Tahsin ALPAR (Alpar Mimarlık)

Özel Daireler İç Mimarı: Hande TÖZÜN (Tözün Mimarlık)
Statik Proje: Şakir TEKER (Yapı Teknik)

Mekanik Proje: Hulusi TÜTÜNCÜ (Mep Mühendislik)

Elektrik Proje: Hüseyin GÜLSOY (HB Teknik)

Zemin Projesi: Prof. Dr. Erol GÜLER (ELC Danışmanlık)

Statik Danışman: Prof. Dr. Zekai CELEP (İTÜ)
 Doç. Dr. Kutlu DARILMAZ (İTÜ)

Zemin Danışmanı: Prof. Dr. Erol GÜLER (Boğaziçi Üniversitesi)

Cephe Danışmanı: Salih SEKBAN (CWG Danışmanlık)