5 Nisan 2013 Cuma

İSTANBUL SAPPHİRE

   İstanbul Sapphire Mecidiyeköy - Maslak hattı üzerinde bulunan Büyükdere Caddesinde ve Çeliktepe girişinde yer almaktadır. Anten yüksekliği dahil 261 metre ile Türkiye'deki en yüksek inşaat yapısıdır. Seyir terasının yerden yüksekliği ise 236 metredir.


   2006 yılında başlanan proje 2011 yılı Mart ayında kısmen hizmete açılmıştır. Bünyesinde otopark, avm, konut yapı alanı ve seyir terasını barındırmaktadır. Tatlıcı Ailesine ait olan arsa üzerine Kiler Holding grubu yapı firması olan Biskon Yapı tarafından inşaat yapılmıştır.


   11602 metrekare arsa üzerine 165139 metrekare inşaat alanına sahiptir. Proje, 10 katı bodrum olmak üzere  toplam 66 kattan oluşmaktadır. Alışveriş Merkezi (AVM) 6 kat olup -3. kattan Taksim-Maslak metrosuna alt geçit ile bağlantısı bulunmaktadır.


   Proje içerisinde 8 tanesi yüksek hızlı olmak üzere 14 adet asansör, 13 adet yürüyen merdiven ve 8 adet yürüyen yol bulunmaktadır. Kaba inşaatta konut kat yüksekliği 4 metre nette 3,40 metre tavan yüksekliğine sahiptir. Proje içerisinde her üç katta bir doğal bahçe oluşturulmuş diğer katlarda ise balkon kullanılmıştır. Bu oluşturulan bahçelere gökyüzü bahçesi ismi verilmiştir.


   Konut katları için tasarlanmış kapalı yüzme havuzu, bar ve boğaz manzaralı mini bir golf sahası ile her dokuz katta bir hazırlanan dinlenme katlarından oluşmaktadır.


   İstanbul Sapphire'nin mimari projeleri Tabanlıoğlu Mimarlık, statik projeleri Balkar Mühendislik, mekanik projeleri GN Mühendislik, elektrik projeleri ise HB Teknik tarafından hazırlanmıştır.


   Projenin kaba inşaat işlerini Demsar Yapı dış cephe cam giydirmelerini ise Dekoral Alüminyum firması hayata geçirmiştir. Çelik işlerinin imalat ve montajını ise Tabosan Mühendislik firması yapmıştır.


   Şu an alışveriş merkezi ve en üst katta bulunan seyir terası faaliyettedir. Seyir terasında İstanbul üzerinde helikopter uçuşu şeklinde 3D simülasyon bulunmaktadır. İstanbul Boğazının hem Marmara Denizi hemde Karadeniz'in aynı anda görülebildiğ iseyir terası giriş ücreti 15 TL simülasyon ise 10 TL'dir