11 Nisan 2013 Perşembe

İSTİNYE PARK PROJESİ VE İNŞAATI


İstinye Park Açık Çarşıda Leica TS 09 Total Station

   İstanbul Sarıyer ilçesinin Maslak semtinde Borsa İstanbul (BİST) ve İstanbul Teknik Üniversitesinin karşısında yer almaktadır. Ocak 2005 yılında başlanan proje 19 Ekim 2007 günü hizmete açılmıştır.


   Doğuş Grubuna ait olan arsa üzerine Orjin Grup finansörlüğünde inşa edilmiştir. Diğer alışveriş merkezlerinden farklı olarak içerisinde üzeri açık cadde kültürünü barındırması ve kendine has ürünlerin sunulduğu pazar yeri konseptinin projede uygulanmasıdır.


DDG Grup ve Ömerler Mimarlık tarafından projesi hazırlanan İstinye Park'ın tasarımı üç ana kısımdan oluşmaktadır. Bunlar; üzeri açık şehir meydanı (life steyle), kapalı şehir meydanı etrafı yerleşim (rotunda) ve tipik alışveriş çarşısıdır. (fashion district)  Statik projeleri ise MPI Mühendislik tarafından hazırlanmıştır. Çelik imalat ve montajları ise Temsan Çelik firması tarafından yapılmıştır.


   180.000 m² alan üzerine kurulan İstinye Park Alışveriş Merkezi 270.000 m² inşaat alanı içerisinde 87.000 m² mağaza alanına sahiptir. Proje bünyesinde toplam 3600 araçlık otopark yer almaktadır. Bir tanesi 3 boyutlu teknolojiye sahip olmak üzere toplam 12 adet sinema salonu ve Hilside City Club tarafından işletmesi yapılan 3500 m²'lik spor ve yaşam merkezi bulunmaktadır.


   İnşaat çalışmaları sırasında 600.000 m³ hafriyat, 20.500 ton inşaat demiri, 156.000 m³ hazır beton, 21.000 m² cephe kaplaması kullanılmıştır. Toplam 64 adet yürüyen merdivende proje içerisinde yerini almıştır.


İstinye Park İnşaatı sırasında izolasyon çalışmaları



Açık çarşı bölümünde ölçüm yapan harita ekibi


Asansör kulesi etrafı dış cephe kaplama imalatı


Çarşı içerisinde ince işler imalatı


Kapalı çarşı üzeri çelik imalatları


İstinye Park bitmiş ana giriş kapısı