16 Haziran 2013 Pazar

RAPSODİ EVLERİ


   İstanbul Çekmeköy'de Şile Otobanının hemen kenarında Aktürk Yapı tarafından 2006 yılında temel atılarak 2009 yılı mart ayında proje tamamlanmıştır.Rapsodi kelimesi; ulusal ya da yöresel konulardan esinlenerek oluşturulmuş müzik yapıtı anlamına gelmektedir. Müzik temasından esinlenen projede yer alan 3 adet göletede Bemol, Diyez ve Majör isimleri verilmiştir. Site girişinde yer alan alışveriş merkezinin ismi Metronom olarak adlandırılmıştır. 3 etaptan oluşan projenin konut bölmelerine ise Armoni, Melodi ve Libretto ismi verilmiştir.




     90.000 m² arsa alanı üzerine dört katlı 25 blok ve 140.000 m² inşaat alanına sahiptir. Proje içerisinde yürüyüş parkurları, voleybol ve basketbol sahaları, açık ve kapalı yüzme havuzları, tenis sahası, fitness salonu, sauna ve 2000 m² büyüklüğünde alışveriş merkezi bulunmaktadır. 62 farklı tipte ve 78 ile 337 m² arasında değişen büyüklükte toplam 555 daireden oluşmaktadır.


   Aktürk Yapı'nın İstanbul içerisinde gerçekleştirdiği ilk proje olan Rapsodi Evleri 3 tarafından ormanla çevrili bir alan üzerine ve merdiven basamağı şeklinde birbirinin önünü kapatmayan bina mimarisi ile dikkat çekmektedir.