25 Haziran 2013 Salı

ŞARKÖY


    Tekirdağ'a bağlı Marmara Denizi'ne sahili bulunan adı çok hüzel bir türküde geçen (çıktım Şarköy'ün yoluna sıra sıra zeytinler onbeş yaşında Nazife Hanıma yazık ettiler) güzel bir Trakya ilçesidir. Zeytinlikleri, üzüm şarapları, balık ve karidesleri ile öne çıkan İstanbul'a Mahmutbey gişelerden sonra 200 km uzaklıktadır. Yaz aylarında tatilcilerin doldurduğu ilçede Ege Bölgesini aratmayacak eğlence yerleri mevcuttur. İlçe merkezinde bulunan çarşıda her türlü ihtiyaçlarınızı karşılayıp hediyelik eşya alışverişi yapabileceğiniz çok sayıda dükkan bulunmaktadır. Ulaşım için İstanbul'dan İstanbul Seyahat ve Şarköy Seyahat'in yaz döneminde her saat seferi bulunmaktadır.




   Türkiye'nin en uzun Trakya'nın ise tek mavi bayraklı kumsalına sahip olan ilçede turizm tesisleri konusunda çok fazla alternatif olduğu söylenemez. Konaklamalar genellikle pansiyon ve ev kiralama şeklinde yapılmaktadır. Ayrıca çadır kurmak için sahil kenarında camping alanlarıda mevcuttur.  Şarköy'ün karşısında yer alan Avşa ve Marmara Adaları'na günübirlik tekne turları düzenlenmektedir. 

                                   

   Şarköy içerisinde meydandan kalkan faytonlar ile ilçeyi gezebilirsiniz. Son zamanlarda belediyenin de desteklemesi ile ilçe merkezinde bir sörf kulübü kurulmuştur. Rüzgar sörfünü denemek ve öğrenmek isteyenler için Alaçatı yerine İstanbul'a 3 saat uzaklıktaki Şarköy tercih edilebilir. Aynı zamanda yamaç paraşütü için Şarköy ve Tekirdağ arasında kalan Uçmakdere farklı bir eğlence alternatifidir. Denizden 625 metre yükseklikte bulunan Nişantepe'den kendinizi bıraktığınızda 6 km'lik bir güzergah üzerinden Ayvasıl Koyuna iniş yapmaktasınız. Bir öğretmenin 2003 yılında burayı keşfederek valilik ile iletişime geçmesi ile bu alan yamaç paraşütü sevdalılarının hizmetine sunulmuş.Her yıl Mayıs ayında Tekirdağ Valiliğinin organizasyonunda Uluslararası Yamaç Paraşütü Festivali yapılmaktadır.