25 Nisan 2013 Perşembe

Haritacılık En iyi 100 meslek arasında


      Haritacılık mesleğinin teknolojinin gelişmesi ile birlikte ön plana çıkmaya başladı. Özellikle büyük ölçekli inşaat ve ulaştırma projelerinin hayata geçirilmesi, bu projelerde hazırlanan mimari detayların sahaya uygulanmasında haritacılar projelerin vazgeçilmezi olmuştur. Yine kamu sektöründe yenileme ve tek bir altlık altına toplama işlemleri için kırsal kesimde sürekli bir eleman ihtiyacına gerek duyulmaktadır. Kentsel dönüşüm projelerinin hızlanması ile birlikte hem kamu hem de özel sektörde personel istihdamı daha da artacaktır.



      Bu özellikleri ile parlayan ve herkesin dikkatini çeken mesleğimiz ulusal basında haber olmaya başlamıştır. İşte bazı haberler:
  • Vatan Gazetesi'nde 5 Temmuz 2014 yılında yer alan makaleye göre mesleğimiz haritacılık 10 yıl boyunca % 100 iş garantisine sahip olacakmış. Haberin detayına aşağıda bulunan linkten ulaşabilirsiniz. 
          http://www.yazargundemi.com/yazi/144252/read



  • Hürriyet Gazetesinde en iyi 100 meslek grubuna 54. sırada Billirkişi olarak haritacılar girmeyi başardı.
     Ayrıntılar İçin http://ush.re/8jbl



  • Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Fatih Poyraz'ın Habertürk gazetesine verdiği mezun olana 2500 TL maaş konulu röportajı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.