27 Şubat 2013 Çarşamba

ZORLU CENTER


   İstanbul Zincirlikuyu'da bulunan Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü arsasının Şubat 2007 yılında ihale ile Zorlu Holding tarafından alınması ile proje başlamıştır. Ahmet Nazif Zorlu'nun beşi bir yerde olarak lanse ettiği proje içerisinde alışveriş merkezi, performans sanatları merkezi, ofis katı, residence ve otelden oluşmaktadır.10 Ekim 2013 tarihinde alışveriş merkezi ve performans sanatları merkezinin (PSM) açılışı yapılmıştır.

Levazım Sitesi Üzerindeki Poligon 
   2008 yılında hafriyatı Makyol İnşaat, fore kazık imalatları ise NYS tarafından yapılmıştır. İnşaatın ana yükleniciliği Aktürk Yapı Endüstri A.Ş. müşavirliğini ise Yüksel Proje tarafından yürütülmektedir. Statik projeleri Balkar Mühendislik mimari projeleri ise Emre Arolat Mimarlık ve Tabanlıoğlu Proje tarafından hazırlanmıştır. 102.000 m2 alan içerisinde 615.000 m2 inşaat alanına sahiptir. Performans sanatları merkezi 3000 kişi kapasiteli olacaktır.

Karayolları Binası Üzerindeki Poligon
   Projenin kaba inşaat alt yükleniciliğini Berberoğlu İnşaat, Mak-İn İnşaat ve Delta İnşaat 3 ayrı bölge olarak yapmıştır.  Elektrik imalatlarını Sasel, Desat ve Vehbi Yılmaz firmaları çeşitli bölgelerde; mekanik imalatlarını ise Ekin Proje, Tem ve Mapet yine çeşitli bölgelerde yapmıştır. Zorlu Center'ın dış cephe taş kaplamalarını Mangan İnşaat cam ve alüminyum cepheleri ise Dekoral Alüminyum firması hayata geçirmiştir. Peyzaj imalatlarını ise Karaoğlu Peyzaj firması yapmaktadır.


   Zorlu Center içerisinde bulunan Alışveriş Merkezi 105.000 m2 açık ve kapalı alan olarak tasarlanmıştır. Alışveriş merkezi içerisinde toplam 1600 kişilik 12 ayrı sinema salonu ve 200'e yakın mağaza yer alacaktır.
Otel bölümü ise dünyada lüks oteller zincirine sahip Raffles Grubu tarafından işletilecektir. Otel 136'sı standart 47 suit ve 1 adet kral dairesinden oluşmaktadır. Otel bünyesinde 1200 kişilik balo salonu, açık ve kapalı yüzme havuzu ve helikopter pisti bulunmaktadır.

Zorlu Center'dan Balmumcu Manzarası ve Leica TS 09 Total Station
Zorlu Center Proje Bilgileri :

İş Sahibi :  Zorlu Yapı Yatırım A.Ş.
Mimari Lider Üye : Emre Arolat Proje
Mimari Diğer Üye : Tabanlıoğlu Proje
Müşavirlik : Yüksel Proje
Statik Proje : Balkar İnşaat Mühendisliği
Mekanik Proje : Beta Teknik
Elektrik Proje : HB Teknik
Altyapı Proje : Sigal Mühendislik
Peyzaj Proje : DS Mimarlık

Point Otel Üzerindeki Poligon ve Leica GPR 111 reflektör prizma

Bellevue Ressidence Üzerindeki Nirengi